Jak włączyć funkcję Często zadawane pytania? Przejdź do strony Mój eBay i kliknij zakładkę Konto a następnie łącze Preferencje dotyczące serwisu. W sekcji Preferencje sprzedaży > Często zadawane pytania możesz skonfigurować łącze Zadaj pytanie sprzedającemu wyświetlane na stronach Twoich aukcji tak, aby kupujący byli przekierowywani na jedną z poniższych stron:
1. Formularz Zadaj pytanie sprzedającemu, który umożliwia wysłanie pytań e-mailem. 2. Strona z często zadawanymi pytaniami, gdzie kupujący może poszukać odpowiedzi. W przypadku, gdy jej nie znajdzie, może kliknąć łącze Kontakt ze sprzedającym, aby wysłać pytanie bezpośrednio do Ciebie. 3. Dodatkowa strona z często zadawanymi pytaniami, z której tylko ci użytkownicy, którzy już coś od Ciebie kupili, mogą wysłać pytanie bezpośrednio do Ciebie. Jak mogę zmieniać opcje funkcji Często zadawane pytania i Zadaj pytanie sprzedającemu? Przejdź do strony Mój eBay i kliknij zakładkę Konto a następnie łącze Preferencje dotyczące serwisu. W sekcji Preferencje sprzedaży odszukaj podsekcję Często zadawane pytania, gdzie możesz włączyć i wyłączyć funkcję Często zadawane pytania na stronach wszystkich aukcji, wprowadzic zmiany, włączyć/wyłączyc automatyczne odpowiedzi lub dodać swoje własne często zadawane pytania.
Co to są automatyczne odpowiedzi? Ustaliliśmy, jakie pytania najczęściej zadają kupujący, i opracowaliśmy odpowiedzi pasujące do konkretnych przedmiotów. Odpowiedzi te tworzymy na podstawie informacji podanych przez sprzedającego w opisie przedmiotu, takich jak szczegóły dotyczące przedmiotu, informacje o wysyłce i płatnościach. Jeśli szczegółowe informacje na temat przedmiotu są dokładne i aktualne, eBay może precyzyjnie odpowiadać na pytania kupujących w Twoim imieniu.
Na przykład, jeśli kupujący pyta „Czy wysyłasz przedmioty do kraju X?”, sprawdzamy podane przez Ciebie kraje docelowe i wysyłamy odpowiedź.
Czy mogę wyłączyć automatyczne odpowiedzi? Tak. To sprzedający decyduje, jakie przedmioty wystawia na sprzedaż i jak chce odpowiadać na pytania kupujących. Jeśli nie chcesz, aby automatyczne odpowiedzi były widoczne na Twojej stronie z często zadawanymi pytaniami, możesz je łatwo ukryć.
Aby wyłączyć automatyczne odpowiedzi, na stronie Mój eBay kliknij zakładkę Konto a następnie łącze Preferencje dotyczące serwisu i w sekcji Preferencje sprzedaży odszukaj podsekcję Często zadawane pytania.
Jak mogę zmieniać, przeglądać i modyfikować moje często zadawane pytania? Aby włączyć często zadawane pytania, na stronie Mój eBay kliknij zakładkę Konto a następnie łącze > Preferencje dotyczące serwisu i w sekcji Preferencje sprzedaży odszukaj podsekcję Często zadawane pytania. Umożliwia ona włączanie i wyłączanie pytań na stronach wszystkich aukcji, modyfikowanie pytań, włączanie i wyłączanie automatycznych odpowiedzi oraz dodawanie własnych odpowiedzi na często zadawane pytania.
Czy mogę dodać własne często zadawane pytania? Tak. Aby je dodać, na stronie Mój eBay kliknij zakładkę Konto a następnie łącze Preferencje dotyczące serwisu i w sekcji Preferencje sprzedaży odszukaj podsekcję Często zadawane pytania. Na tej samej stronie możesz także włączyć i wyłączyć pytania na stronach wszystkich swoich aukcji, zmienić je, włączyć i wyłączyć automatyczne odpowiedzi oraz dodać własne odpowiedzi na często zadawane pytania.
|