Zachęcamy do odwiedzenia nowych stron i zgłaszania swoich komentarzy, sugestii i pomysłów.
Jeśli macie uwagi dotyczące informacji, które zawarliśmy na stronach pomocy Sprzedaż za granicę, np. uważacie, że pominęliśmy jakieś istotne kwestie, albo informacje są niewystarczające, dajcie nam znać - w tym celu możecie użyć ankiety dostępnąj na stronach lub przesłać wiadomość na adres export@ebay.com.
Oczekuję na porady dotyczące bezproblemowych, bezpiecznych i nie obciążonych nadmiernymi opłatami sposobów dokonywania płatności za zakupione zagranicą przedmioty, a przede wszystkim na temat metod otrzymywania płatności z zagranicy za sprzedane przedmioty. 'Money transfer', 'cashier's check' itp. są zbyt kosztowne dla obu stron, a PayPal i BidPay dotychczas działały tylko w jedną stronę (tzn. z Polski tak, a do Polski nie!); nie próbowałem, czy się to zmieniło - może ktoś wie? I ile to kosztuje płacącego, a ile otrzymującego płatność? Pozdrawiam polskich eBayowiczów! Lech Skawiński, Kielce ===========================
Wpłacać za przedmiot kupiony zagranicą można NA PEWNO przez PayPal, jeśli się tam zarejestrujesz ze swoją kartą kredytową, po jej weryfikacji. Robię to stale. Ale nie wiem jeszcze, czy już można przez PayPal ODBIERAĆ płatności z zagranicy, gdyby ktoś u mnie coś kupił na aukcji. Może ktoś to zdążył sprawdzić - i jakie są opłaty po obu stronach? Bo np. gdy ja płacę za coś, co miało kosztować np. 200 Euro, to Sprzedawca żąda ok. 15 Euro daodatkowo, jako zwrot jego opłat za PayPal. A ile bym ja w Polsce musiał płacić za PayPal, sprzedając coś na eBayu np. za 1000 Euro? Pozdrawiam, czekam na wieści od dobrze zorientowanych - Lech Skawiński =================
Zaplacisz ok. 3,4% za przyjecie wplaty na konto Specjalne lub Firmowe lub 4,4% (do wysokosci nalozonych tobie limitow ktore mozesz sprawdzic po zalogowaniu) na osobiste jesli platnosc jest karta. Chyba 5 platnosci karta mozna przyjac na konto osobiste.
Duzo by pisac...ale, ale, jest osobny watek o Paypal na forum gdzie mozna sie wszystkiego doczytac i z pierwszwj reki dopytac jesli luki pozostana niejasne..
Warunkiem sprzedawania za granica jest posiadanie konta PayPal. Dobre czy zle ale konieczne Czy jest mozliwe otwarcie tego PayPal konta bez karty kredytowej posiadajac tylko internetowe konto bankowe.
Warunkiem sprzedawania za granicę jest posiadanie konta PayPal. Dobre czy złe ale konieczne Czy jest możliwe otwarcie tego PayPal konta bez karty kredytowej posiadając tylko internetowe konto bankowe.
... , z normalnymi ludźmi można handlować nawet bez konta bankowego . Gdzieś ty to wyczytał , że posiadanie konta PayPal jest warunkiem sprzedawania za granicę ??? To sugestia eBay . Wpływy z PP są lwią częścią dochodów naszego potentata od Wielkiego Brata . Koniecznie wejdź na forum PP i poczytaj opinie użytkowników .Ja nie mówię , że PP jest do końca zły , ale na szczęście można się bez niego obejść . Oczywiście zależy to od skali twoich potencjalnych przedsięwzięć .
Dzieki za odpowiedz, pewnie ze masz racje ze mozna handlowac bez PayPal. Gdzies to wyczytalem w Pomoc funkcji. Ja rowniez nie jestem szczesliwy z oplat PayPala 30 centow + 3.4% od transakcji (razem z przesylka.) dlatego mam rowniez konto w moneybookers.com ktore jest o wiele tansze. Tak czy inaczej na razie musze miec 10 albo 20 pozytywnych opini aby mi wlaczyli funckje ze moge wysylac poza granice kraju. Dzieki. Andrzej
NOTE: BARDZO WAZNE !!! INFORMACJA NR:9 NAPISANA PO ANGIELSKU REKLAMUJACA TANIE WYROBY OD SKOSNOOKICH POJAWILA SIE DZISIAJ 21 GRUDNIA NA WIEKSZOSCI CALEGO FORUM PRAWIE WE WSZYSTKICH PYTANIACH I ODPOWIEDZIACH . ==== NIE NALEZY TEGO OTWIERAC PONIEWAZ POKAZUJE SIE W TEN SPOSOB SWOJ EMAIL ADDRESS I OTWIERA SIE DROGE NA PRZESYLANIE SPAM'u. I moim zdaniem jest to wielka inwazja z daliekiego wschodu na eBay jestem ciekaw jak sobie z tym poradza i ile ludzi juz dalo sie na to zlapac .
Chciałbym się dowiedziec czy mozna ustawię opcję wysylki na caly świat lub Europę? jak na chwilę obecna probowalem i mam tylko Polskę. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Jeśli chciałabym zacząć wystawiać na Ebay.uk, to czy muszę się tam rejestrować, czy wystarczy, że jestem zarejestrowana i mam zweryfikowane konto PayPal na polskiej witrynie. Proszę jakąś życzliwą duszę o przybliżenie mi tematu, z góry dziękuję.
jestem zarejestrowany w Polsce chce wystawiac w usa, mam polaczone konto ebay z paypal (zweryfikowane) a mimo to nie moge wystawiac na ebay.com, prosze o pomoc.
Ja też mam ten problem, chcę sprzedać przedmiot w Niemczech, ustawiłem opcję wysylki za granicę a mój przedmiot nie jest widoczny w wynikach wyszukiwania na zagranicznych aukcjach. Mam PayPala nie zweryfikowanego. Ale "niesobia" pisze, że to nie jest konieczne. Proszę o pomoc.
tez mam problem z wystawieniem przedmiotu na zagranicznym ebay, mam zero opini i zweryfikowane PayPal. Po wybraniu kategorii jaki przedmiot chce wystawic wyswietla mi sie strona logowania i moj login juz nie dziala. Z gory dziekuje
Czy ktoś pomoże mi (doradzi) jak wystawić złote monety w stanach - bardzo proszę o pomoc - najchętniej kontakt telefoniczny - proszę sms pod nr tel. kom. +48 728 319 982 - ja oddzwonię - będę bardzo zobowiązany za pomoc.Z góry dziękuje.
Chciałbym poszerzyć rynek sprzedaży o kraje europy ,, Na początku Wielka Brytania i Francja ,, ( to tak na próbę )
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposob tego dokonać,, czy trzeba robić strony w języku angielskim , francuskim itd , czy posiadając sklep na ebay.pl wystarczy ze np w programie turbo lister zaznaczę ze aukcja ma być kierowana do Anglii i juz jest po kłopocie ?
Czy mozna w jednej aukcji opisać ze do polski wysyłka gratis a np do anglii 50 funtów ( bo tyle mniej wiecej bdzie mnie kosztowała )
mój nr gg : 7667044
Adres E mail : dawidpride@vp.pl
Jeśli znajdze sie osoba która zechce mi podpowiedzieć będe wdzięczny Pozdrawiam Ebayowiczów
moze rozpocznij nowy watek w tej sprawie i wtedy bedzie bardziej widoczny i wieksza szansa ze ktos doswiadczony Ci odpisze... tak czy owak, 1) jesli chcesz wystawiac na ebay.co.uk to wystawiasz albo przez formularz lub menedzera sprzedazy na tej wlasnie stronie albo przez turbo listera w ktorym mozesz wybrac w jakim serwisie chcesz wystawic. 2) nazwa i opis przedmiotu powinny byc w jezyku kraju w ktorym wystawiasz i tego ebay za Ciebie nie zrobi, choc w zagranicznych ebayach w formularzach sprzedazy dla wielu kategorii jest wiele tzw. item specifics, czyli np atrybutow do wyboru typu marka, model, kolor, przebieg, stan przedmiotu itp, ktore pozniej wyswietlaja sie kupujacym na stronie aukcji - tyle ze trzeba rozumiec, jakie atrybuty sie wybiera 3) w formulartzu sprzedazy i turbo listerze sa sekcje gdzie mozna okreslic osobno koszt wysylki do Polski np gratis i za granice zycze powodzenia
Witam potrzebne osoby ktore wystawia nasz towar.Z doswiadczeniem w handlu na e bay.Prowizja do uzgodnienia. www.hightouch.pl; tel 61 84 34524 ;0698387680
Witam! Produkuję biżuterię recznie robioną,niepowtarzalne wzory,srebro,złoto z duża iloscią kamieni.Chcę sprzedawac ja za granicę lecz mam problemy z wystawianiem na zagranicznych ebay'ach.Może ktos pomoże,doradzi... mnie interesuje produkcja,nie mam chęci i ochoty walczyc z ebay'em i PP pod kontem weryfikacji,pozytywnych opinii itp... mój gg-13598302 ps.w grę wchodzi prowizja.